Arkadaşlar, Discord’a giriyorsun… Ses yok. Kanala bağlanıyorsun… “Bağlanıyor…” yazısı sonsuz döngüye girmiş. İşte ben bu noktada deliye döndüm ve denediğim çözümleri sizinle paylaşayım dedim:
İnternet bağlantısı: Wi-Fi ile bağlanıyorsan geçmiş olsun, kabloyu tak. Wi-Fi bazen öyle bir kopuyor ki, sanki komşunun modeminden çalıyorsun.
DNS değiştir: Google DNS (8.8.8.8) ya da Cloudflare (1.1.1.1). Kısacası “Discord’a giden yolu kısalt.”
Yönetici olarak çalıştır: Discord’u sağ tıkla, “Yönetici olarak çalıştır” de. Belki de Discord’un tek istediği biraz saygıdır.
Antivirüs ve güvenlik duvarı: Bazı antivirüsler Discord’u terörist sanıyor, engelliyor. İzin ver listesine ekle.
Sunucu bölgesini değiştir: Sesli kanalda lag varsa, sunucuyu başka ülkeye al. “Türkiye’de ping yüksek” diye ağlamayı bırak, bir bakmışsın Almanya’dan mis gibi ses geliyor.
Güncelle veya yeniden yükle: Discord bazen “ben eski sürümüm, bana dokunma” diyor. Güncelle, gerekirse sil baştan yükle.
📌 Sonuç: Discord bağlantı sorunları genelde internet, DNS veya güvenlik ayarlarından çıkıyor. Ben DNS değiştirince düzeldi, ama siz hangi yöntemle çözdünüğünüzü yazarsanız diğerk kullanıcılar içinde faydalı olabilir