Selamlar,
Oyunları açmaya çalışırken karşınıza çıkan o meşhur 0xc00007b hatası yüzünden oyun keyfiniz yarım kaldıysa doğru yerdesiniz. Genellikle GTA 5, PES, FIFA veya eski oyunları açmaya çalışırken görülen bu hatanın sebebi, bilgisayarınızdaki eksik veya bozuk DLL dosyalarıdır.
İnternetten rastgele DLL indirip System32 klasörüne atmayın! Bu durumu daha kötü yapar ve sisteminizi bozar. İşte temiz ve kesin çözüm:
Adım Adım Çözüm:
1. All in One Runtimes paketini Google'da aratıp indirin (Bilgisayarın ihtiyacı olan tüm Visual C++ paketlerini tek seferde kurar).
2. Denetim Masası > Program Ekle/Kaldır bölümüne gidin ve mevcut tüm "Microsoft Visual C++" sürümlerini kaldırın (Eskileri temizlemek şart).
3. İndirdiğiniz All in One Runtimes paketini kurun ve bilgisayarı yeniden başlatın.
4. Oyunun kurulu olduğu klasördeki DirectX kurulumunu (DXSETUP.exe) bulup çalıştırın.
Bu işlemler bozuk kütüphaneleri onaracak ve 0xc00007b belasından kurtulacaksınız.
İşe yaradı mı? Hangi oyunda bu hatayı alıyordunuz? Yorumlara yazın, çözemeyenlere yardımcı olalım.